In september bundelt Deurne de krachten om zwerfvuil te bestrijden met de grootste opruimactie tot nu toe. Het burgerinitiatief “Deurne Ruimt Op!” zet dit jaar in op een ambitieuze aanpak: 20 dagen lang wordt elke dag een andere wijk aangepakt. “We willen niet alleen onze straten schoonmaken, maar ook laten zien dat we samen een groot verschil kunnen maken,” zegt initiatiefnemer Alain Hoeckx.

Hoe werkt het?

Van 1 tot 20 september verzamelen bewoners zich dagelijks op een centraal punt in hun wijk. Vanuit deze ontmoetingsplaatsen trekken groepen vrijwilligers eropuit om de buurt op te ruimen. Deze acties maken niet alleen de wijk schoner, maar hebben ook een sterke sensibiliserende werking.

Het doel is om zichtbaar te zijn en tegelijkertijd een statement te maken: een propere buurt begint bij jezelf.

legt Hoeckx uit.

De Wijken en Data

De actie bestrijkt het hele district, met startlocaties die variëren van Kronenburg tot Kriekenhof. De eerste opruimactie start op 1 september in Morckhoven – Rivierenhof, bij Bar Stark om 18u, en de reeks wordt afgesloten op 20 september in Kriekenhof, bij Frituur Arena om 19u.

Waarom meedoen?

Deurne Ruimt Op! biedt bewoners de kans om actief bij te dragen aan een schonere leefomgeving.

Iedereen kan meedoen, zonder enige verplichting om zich in te schrijven. Kom gewoon naar het afgesproken punt, en samen zorgen we ervoor dat onze wijken weer stralen.

aldus Hoeckx.

Het directe resultaat van de acties is zichtbaar: een propere, nette buurt waar iedereen trots op kan zijn.

Wat kan jij doen?

Iedereen in Deurne wordt aangemoedigd om deel te nemen aan deze grootschalige opruimactie. Het enige wat je hoeft te doen, is op het afgesproken tijdstip en plaats te verschijnen. Breng je buren mee, maak een sterk statement tegen zwerfvuil, en geniet van een schonere wijk. Samen maken we Deurne mooier, stap voor stap.

Meer info op: https://www.deurneruimtop.be/
Facebookevenement