Het Deurnse VolXmuseum viert op zaterdag 9 november zijn 50-jarig jubileum met de VolXshow, een namiddag gevuld met verhalen, muziek en humor. De show biedt zeven verhalen die de rijke geschiedenis van Deurne belichten, aangevuld met muzikale vertellingen en sketches, als eerbetoon aan de iconische Deurnenaren Theo Van den Bosch en John Lundström.

De samenwerking tussen de afdeling woord en muziek van de Deurnse Academie en de gidsen van het VolXmuseum resulteert in een warme, herfstige matinee, waar volksliedjes iedereen uitnodigen om mee te zingen.

Walter Verbruggen, voorzitter van het VolXmuseum, zegt trots:

Deurne, ’t schoonst van allemaal, tussen ’t vliegplein en ’t Albertkanaal. Voor jong en oud, voor groot en klein, ’t is goe nen echten Deurnenaar te zijn.

Tjerk Sekeris, schepen van Erfgoed, benadrukt het belang van het museum in de gemeenschap:

Het VolXmuseum is een ware schatkamer van ons erfgoed. Al 50 jaar weten zij de ziel van Deurne te vangen in verhalen en objecten. Deze VolXshow is een eerbetoon aan die rijke geschiedenis en aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.

De vzw Turninum Volksmuseum Deurne werd in 1974 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een waardevol museum, mede dankzij de steun van vrijwilligers en leden. Het museum biedt een unieke kijk op het leven in Deurne toen het nog een dorp was. Het jubileum wordt gevierd met een bijzondere voorstelling in De Klap, waar bezoekers voor een bescheiden entreeprijs kunnen genieten van een middag vol cultuur en nostalgie.

Meer info

  • VolXshow: 50 jaar VolXmuseum
  • Locatie: De Klap, Frans Messingstraat 36, 2100 Deurne
  • Datum: Zaterdag 9 november 2024
  • 
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
  • 
Inkom: 10 euro