Op 20 oktober om 15u opent in Dienstencentrum De Vrijgeweide de nieuwe audioverhalenreeks “BorgerBuren.” Deze reeks van 14 verhalen, gemaakt door buren voor buren, geeft een bijzondere inkijk in de wijken Borgerhout en Deurne.

Drie verhalen met een sterke link naar Deurne springen eruit: die van Catherine, Henri en Koen.

Catherine en de struikelsteen in Deurne

Catherine vertelt in het derde verhaal over haar initiatief om struikelstenen te plaatsen in Antwerpen, met een speciale aandacht voor Deurne. Ze deelt het ontroerende verhaal van Anna van Dam, een doofstom meisje dat Auschwitz overleefde, en de betekenis van de struikelsteen in Deurne ter nagedachtenis aan haar.

Henri en Socio vzw: dierenopvang in Deurne

Henri, oprichter van Socio vzw in Deurne en voormalig postbode, deelt in het achtste verhaal zijn liefde voor dieren en anekdotes uit zijn tijd als facteur. Zijn dierenopvang biedt onderdak aan de meest onverwachte dieren en brengt de buurt samen.

Koen van Bulk architecten: Deurnese connectie

Koen, architect bij Bulk in Deurne, vertelt in het dertiende verhaal over de architectuur van Borgerhout, maar verbindt dit ook aan Deurne, waar zijn bureau gevestigd is. Hij belicht de gedeelde geschiedenis van beide wijken en enkele architecturale parels.

De verhalen zijn na de opening te beluisteren via deze link.