Op 26 oktober stelt de Antwerpse metalband Artefacts hun langverwachte debuutplaat, “The Titan Chronicles Part II: Lucius”, voor in De Klap in Deurne. Dit conceptalbum neemt de luisteraar mee in het epische verhaal van de anti-held Lucius, die op een queeste gaat om zijn fouten recht te zetten.

Met invloeden van grote namen uit de metalwereld zoals Dimmu Borgir en Cradle of Filth, en inspiratie van filmcomponisten als John Williams en Hans Zimmer, biedt het album een duistere, orkestrale ervaring die zich over 72 minuten en 9 nummers uitstrekt.

Tijdens de releaseshow brengt Artefacts het verhaal van Lucius tot leven met live-acteurs die de personages vertolken, een koor, en een optreden van 55 minuten vol indrukwekkende metal. Voor wie een voorproefje wil, zijn er reeds twee muziekvideo’s beschikbaar: Lucius clip 1 en Lucius clip 2.

Artefacts zal die avond bijgestaan worden door drie bevriende bands: Incinerate, Storm Upon The Masses, en Marche Funèbre, die elk hun eigen stevige sound naar Deurne brengen.

Meer informatie over de avond en het volledige tijdschema is te vinden op het Facebook-event.